Salsicciaragu med din favoritpasta - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Salsicciaragu med din favoritpasta

Tillsammans med vitlök, selleri, lök, chili, rosmarin, vitt vin, körsbärstomater och grädde blir denna ragu på färsk salsiccia magiskt god. Serverad med ett fruktigt glas rött är detta den perfekta pastarätten och ett måste att laga!

Beställ vinet till maten:

Enzo Bartoli Solo Enzo

99:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 500 gram Salsicciafärs eller färska korvar
  • 1 stor gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili
  • 1 stjälkselleri
  • 1 kruka rosmarin (addera efter eget tycke)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk körsbärstomater på burk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka persilja
  • 1/2 mozzarella per person
  • Parmesan

Så här gör du:

  1. Om du har färska korvar - dra av skinnet och använd bara färsen. Stek färsen i olivolja så att den blir krispig och ser ut som köttfärs.
  2. Addera hackad lök, selleri, chili och rosmarin och stek i några minuter. Häll på vitt vin, körsbärstomater på burk, vatten och vispgrädde och låt sjuda i en timme eller två. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med din favoritpasta och toppa med parmesan, persilja och buffelmozzarella! Tipset är att göra en dubbel sats och sedan frysa in det som blir över.