Skuren biff i krispig lökring - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Skuren biff i krispig lökring

Perfekta tilltugget till vårens mingel

Beställ vinet till maten:

Jean Vidérue Châteauneuf-du-Pape

249:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 200 gr innanlår, flankstek eller oxfilé
  • 2 stora gula lökar
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • 2 dl Majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger (eller champagnevinäger)
  • 1 msk fint riven pepparrot
  • Nymalen svartpeppar
  • Smörgåsgroddar
  • Körvel

Så här gör du:

  1. Blanda majonnäsen med dijon och vinäger, smaka upp med salt och nymald svartpeppar.
  2. Skär löken i skivor som är ca 1,5cm breda. Dela ringarna från varandra och spara de största. Lägg i mjölken och låt ligga minst 30 min. Häll upp vetemjölet i en skål och blanda ut 1tsk salt. Ta upp löken från mjölken och doppa i vetemjölet, sedan i uppvispat ägg och därefter i panko. Fritera i panna eller kastrull på ca 160C tills gyllene.
  3. Skär köttet i små kuber. Smaka upp köttet med lite olivolja, salt, riven pepparrot och nymald svartpeppar innan servering.
  4. Fyll den nyfriterade lökringen med köttet varvat med majonnäsen och toppa med groddar, mer majo och körvel.