Smörstekt toast med havskräftröra - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Smörstekt toast med havskräftröra

En utsökt och lyxig toast perfekt som förrätt, men den fungerar lika bra som tilltugg!

Beställ vinet till maten:

Henriot Millésimé Brut 2014

699:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 2-6 st havskräftor per person beroende på storlek.
  • 4 skivor surdegsbröd
  • Smör att steka i
  • 3 msk majonnäs
  • 2 Citroner
  • 1 stjälkselleri
  • 1 liten rödlök
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka dill
  • Salt efter smak

Så här gör du:

  1. Skala havskräftorna, hacka ner köttet grovt och lägg i en skål (spara några hela stjärtar till garnering).
  2. Tillsätt majonnäs, hackad selleri, rödlök, dill och gräslök. Smaka av med lite citronjuice och salt.
  3. Stek bröden i rikligt med smör tills de blir gyllene och krispiga. Låt svalna.
  4. Lägg upp kräftröran på bröden och toppa med en hel kräftstjärt. Garnera med hackad gräslök, dill och en citronklyfta.