Smörstekt toast med havskräftröra - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Smörstekt toast med havskräftröra

En utsökt och lyxig toast perfekt som förrätt, men den fungerar lika bra som  tilltugg. 

Beställ vinet till maten:

Brunello di Montalcino Val di Suga

269:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 2-6 st havskräftor per person beroende på storlek.
  • 4 st skivor surdegsbröd
  • Smör att steka i
  • 3 msk majonnäs
  • 2 citroner
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 1 liten rödlök
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka dill
  • Salt efter smak

Så här gör du:

  1. Skala havskräftorna, hacka ner köttet grovt och lägg i en skål. Spara några hela stjärtar till garnering.
  2. Tillsätt majonnäs, hackad selleri, rödlök, dill och gräslök. Smaka av med lite citronjuice och salt.
  3. Stek bröden i rikligt med smör tills de blir gyllene och krispiga.
  4. Stek bröden i rikligt med smör tills de blir gyllene och krispiga.