1 msk av vardera torkade örter (rosmarin, timjan, basilika)
2 burkar krossade tomater
3 lagerblad
2 msk japansk soja
1 msk balsamvinäger
2 dl köttbuljong
1-2 tsk socker
Salt efter eget tycke
1 kruka färsk basilika
1 kruka färsk persilja
2 buffelmozzarella
2 dl riven parmesan
Så här gör du:
Börja med att steka köttfärsen i olja och smör i en panna. När köttet är genomstekt adderar du tomatpuré och låter allt steka tillsammans i några minuter innan du häller på rött vin. Låt sjuda i några minuter innan du häller över ingredienserna i en större gjutjärnsgryta eller liknande.
I stekpannan lägger du en klick smör och låter tärnade morötter, hackad lök, vitlök och selleri svettas tillsammans med torkade örter på medelvärme i några minuter. Häll över allt det gröna i gjutjärnsgrytan och deglaserar stekpannan med lite rött vin för att ta tillvara på alla goda smaker.
Häll i krossade tomater, lagerblad, japansk soja och köttbuljong och låt sjuda så länge som möjligt. Smaka av med en nypa socker, lite balsamvinäger och salt. Viktigast av allt är att du smakar av relativt ofta för att känna förvandlingen, det ger dig kontroll över sälta, syra och sötma längs med resan mot en perfekt Bolognese.
Innan servering adderar du färsk basilika och persilja. Toppa med buffelmozzarella, parmesan och basilika. Vansinnigt gott!