Giacosa Fratelli Barolo - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

219

KRONOR

Giacosa Fratelli Barolo

Jag accepterar villkoren

Giacosa Fratelli Barolo

Vingården är baserad i Neive, i hjärtat av Langhe-regionen i Piemonte, känt för sina Barolo- och Barbaresco-viner. Vineriet grundades 1895 av Guiseppe Giacosa och har sedan dess drivits inom familjen. Fokus är på att låta respektive druva komma till sin fulla rätt och arbeta med fokus på hållbarhet, bland annat genom användning av solpaneler i vingården. Druvorna till deras Barolo hämtas från några av de bästa lägena runt byarna Monforte d’Alba och Castiglione Faletto. Den inbjudande doften har har den typiska karaktären av en Barolo med toner av körsbär, nypon, viol, rosor, fat och kryddor. Eftersmaken är lång och med välbalanserade tanniner. Vinet kan drickas nu men går också utmärkt att lagras upp till 5 år. Du äter med fördel en kötträtt med mycket smak 

  • Ursprung: Piemonte, Italien
  • Art nr: 76560
  • Produkttyp: Rött vin
  • Passar till: Smakrika kötträtter
  • Volym: 750 ml
  • Sockerhalt: <0,3 g/100 ml
  • Druva: Nebbiolo
  • Årgång: 2020
  • Alkoholhalt: 14,5%
  • Pris: 219 kr
  • Lagringsbarhet: 2025-2030
  • Förslutning: Naturkork

Recept till vinet

Tryffel- och svamprisotto med grillad oxfilé

Det bästa tipset för att lyckas med den perfekta risotton...

Till recept