Spansk råbiff med chorizo och shoestring fries - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Spansk råbiff med chorizo och shoestring fries

En delikat råbiff med kryddiga inslag!

Beställ vinet till maten:

Condominio Joven Ribera del Duero

141:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 200 gram biff utan kappa, lövbiff eller flankstek
  • 2 färska chorizokorvar
  • 1 burk kronärtskockhjärtan
  • ½ vitlöksklyfta
  • 2 stora potatisar
  • 2 schalottenlökar
  • ½ dl ättika
  • 1dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 paket krasse
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 citron

Så här gör du:

  1. Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Skiva ner löken i skivor och lägg i lagen. Låt ligga i minst 30 minuter.
  2. Skär potatisen tunt (gärna med mandolin) och skär sedan långa pommes av den tunna potatisen. Lägg i saltat isvatten i minst 30 minuter för att bli av med stärkelse och få in lite sälta. Torka i handduk eller hushållspapper tills potatisen är helt torr. Innan servering friterar du potatisen på ca 140-160°C tills gyllene. Låt torka på papper. Salta direkt och krydda med lite paprikapulver
  3. Ta skinnet av korven och skär ner korven i små bitar. Stek i panna tills de fått lite färg, lägg köttet på hushållspapper men spara oljan.
  4. Lägg kronärtskockorna, vitlök och chorizofettet i en mixerbehållare. Mixa slätt och smaka upp med salt och lite citronjuice.
  5. Skär köttet i pyttesmå kuber och lägg i en skål. Tillsätt chorizoköttet och rör runt. Smaka upp med lite olivolja, salt och svartpeppar.
  6. Lägg råbiffen på en tallrik och toppa med den picklada löken, kronärtskockskrämen, shoestring fries och krasse.