Tortellini bolognese - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Tortellini bolognese

Beställ vinet till maten:

Barbaresco Canova Tenuta San Mauro

399:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 2-4 förpackningar färsk tortellini
  • 500 gr köttfärs av nöt
  • 500 gr färsk salsiccia (färdig färs eller färska korvar)
  • 2 stjälkar selleri
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 medelstora lökar
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl rödvin
  • 1,5 dl grädde
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater
  • 2 dl köttbuljong (på tärning)
  • Parmesan till servering

Så här gör du:

  1. Stek salsicciafärsen med lite olja i en stekpanna (om korv, dra av skinnet innan stekning). När salsiccian börjar få lite färg tillsätter du köttfärsen och steker tills även den fått färg. Tillsätt hackad lök, vitlök och selleri. Låt svetta några minuter. Lägg allt i en större kastrull.
  2. Tillsätt rödvin och låt koka ca 5 min. Tillsätt körsbärstomater, köttbuljong och grädde. Låt puttra så länge du orkar, minst 1h eller tills såsen fått bra konsistens.
  3. Hacka örterna och blanda ner i köttfärssåsen. Smaka upp med salt och svartpeppar och låt puttra i ytterligare 10 min.