Tostadas med pata negra och manchego - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Tostadas med pata negra och manchego

Beställ vinet till maten:

Vivir Sin Dormir

99:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 8 skivor toastbröd
  • 100 gr pata negra
  • Philadelphia (eller annan motsvarande färskost) efter behag
  • Riven manchego efter behag
  • 1 kruka gräslök
  • Dijonsenap efter behag
  • 1 citron

Så här gör du:

  1. Bred ett lager färskost på ena sidan av ena toastbrödet. Strössla över hackad gräslök, en väl tilltagen mängd fint riven manchego samt någon skiva pata negra. Bred ut lite dijonsenap på ena sidan av andra brödet och lägg på som ett lock, pressa ihop.
  2. Stek i smör på medelvärme. Addera en ny klick smör efter att du flippat över mackan och stek långsamt tills gyllene på båda sidor.
  3. Blanda färskost med riven manchego, en liten skvätt citronjuice och salt. Rör till en kräm och smaka av. Toppa mackan med krämen och riven manchego!