Ugnsbakad torskrygg med räkor, pepparrot och brynt smör - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Ugnsbakad torskrygg med räkor, pepparrot och brynt smör

Torskrygg tillagad på låg värme i ugnen med räkor, pepparrot, dillmajonnäs och körvel.

Beställ vinet till maten:

Crémant de Bourgogne Grande Reserve Brut

129:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 600 g torskrygg, färsk
  • 4 ägg
  • 300 g färska räkor, skalade
  • 4 klyftor citron
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Majonnäs
  • 1 knippe dill
  • Körvel
  • Pepparrot

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 120 grader
  2. Skär upp torken i bitar och lägg i saltat vatten i 15 minuter
  3. Lägg dem på en ugnssäker plåt och ringla olivolja över. Grädda till 45C innertemperatur
  4. Ta majonnäs eller gör en egen, vispa i dill och smaka av med salt och peppar
  5. Koka ägg i cirka 4 minuter, gulan ska vara rinnig med vitan fast
  6. Bryn smör
  7. Lägg upp torsken, addera räkor, ägg och toppa med körvel, strimlad pepparrot och en skiva citron