Skär löken i strimlor och stek i panna med mycket smör på medelvärme. Efter 15 min adderar du socker och salt och fortsätter steka i ca 20 min tills löken är brynt och karamelliserad. Addera en skvätt vinäger. Lägg löken på ett fat och låt vila.
Lägg en ny klick smör i pannan och addera bladspenat och vitlök, låt bladspenaten falla ihop och vitlöken bli lite lätt brynt i smöret. Stek i 2 min och lägg sedan spenaten med vitlökssmöret på ett fat och låt vila.
Lägg ytterligare en ny klick smör i pannan och lägg i svampen. Riv sönder svampen så det blir långa strimlor. Stek på hög värme så svampen får färg. När svampen fått färg adderar du den brynta löken, rosmarin och svampbuljongen. Låt sjuda 5 min. Addera grädde och koka ner till en krämig konsistens. Avsluta såsen med att lägga i spenaten och en handfull riven parmesan.
Salta lammet och grilla hårt så det får en yta. Låt lammet gå klart på indirekt värme på grillen till en innertemp på 56C.
Koka pasta och blanda i såsen
Lägg upp pastan på en tallrik och avsluta med lammet och lite extra rosmarin.