Världens bästa charkbricka - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Världens bästa charkbricka

Grillad entrecôte med havssalt, pemientos de padrón, serranoskinka, tryffelsalami och långlagrad manchego. Ett hett tips när man ska äta ost- och chark är att grilla en köttbit, smaksätta med salt, skiva tunt och äta med händerna. Otroligt trevligt!

Beställ vinet till maten:

Bodega La Ermita

379:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 1 st skiva entrecôte eller ryggbiff
  • Din favoritchark och lagrade hårdostar
  • 200 g pimientos de padrón
  • 4 msk neutral olja
  • Rikligt med havssalt

Så här gör du:

  1. Sota köttet cirka en till två minuter per sida i en torr stekpanna. Salta. Lägg åt sidan och låt vila en stund.
  2. Stek pimientos de padrón på hög värme i olja, ca 1 minut. Addera rikligt med havssalt.
  3. Skär köttet i tunna skivor.
  4. Lägg upp på en bricka och kombinera med din favoritchark och lagrade hårdostar.