Världens snabbaste pizza! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Världens snabbaste pizza!

Libapizza bianco med creme fraiche, prästost, karamelliserad lök, rosmarin och chevre toppad med pancetta och krispig sparris. När du är i tidsnöd är detta det perfekta sättet att stilla ditt pizzabegär! Den här rätten behöver inga egentliga mått utan du toppar med det du gillar och i den mängden du önskar.

Beställ vinet till maten:

Fresco di Masi Rosso

169:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Gul lök
  • Smör
  • Salt
  • Socker (alternativt honung)
  • Sparris
  • Citron
  • Libabröd (finns att köpa i butik. Kan också kallas orientaliskt bröd)
  • Creme fraiche
  • Prästost
  • Rosmarin (färsk eller torkad)
  • Chevre
  • Pancetta

Så här gör du:

  1. Skiva löken och stek i rikligt med smör på medelvärme i ca 20 minuter. Addera en nypa salt och en nypa socker (eller honung) och fortsätt stek tills gyllene. Tänk 2 gula lökar till en pizza då det inte blir mycket kvar efter att den karamelliserats.
  2. Hyvla sparrisen med en potatisskalare och lägg i iskallt vatten (gärna med iskuber) tillsammans med en skvätt citron och spara till senare.
  3. Rulla ut libabrödet på en ugnsplåt med bakplåtspapper och lägg på allt förutom sparris och pancetta. Baka på 220°C i övre delen av ugnen tills pizzan fått fin färg, det tar bara några minuter. Toppa med pancetta och sparris, slicea upp och hugg in!