Vietnamesiska vårrullar - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Vietnamesiska vårrullar

Den perfekta rätten att bjuda på i sommar. Låt gästerna tävla om vem som kan göra den bästa rullen.

Beställ vinet till maten:

YOKO Pinot Noir

129:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 12 vietnamesiska rispapper
  • 0,25 isbergssallad, rivet i bitar
  • 150 g glasnudlar, kokta och avrunna
  • 150 g färska räkor, skalade
  • 200 g kycklingfilé
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 200 g rå lax (typ salma)
  • 1 dl böngroddar
  • 1 morot, skuren i tunna stavar
  • 0,5 gurka, skuren i tunna stavar
  • 4 salladslökar, i tunna strimlor
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka thaibasilika
  • Sås: saft från en 1 limefrukt, 3 msk fisksås, 1 msk strösocker, 1 klyfta vitlök, riven 1 msk ingefära, 0,5 röd chilifrukt

Så här gör du:

  1. Koka kycklingfilén i buljongen i ca 10 minuter. Ta upp och skiva i 0,5 cm skivor. Låt svalna. Om du föredrar att steka kycklingen går det också bra.
  2. Gör såsen genom att blanda
  3. Ta fram en stor skål eller fat med kallt vatten. Doppa rispappren i vattnet och låt bli blött men inte genommjukt.
  4. Lägg rispappret på ett rent och slätt underlag och lägg i det du vill ha i din rulle som räkor, kyckling salladsblad, böngroddar, morot, gurka, kyckling, salladslök, koriander, thaibasilika och mynta.
  5. Rulla ihop rullen och vik ihop sidorna.
  6. Ifall du vill förbereda och ha alla rullar klara när gästerna kommer förvarar du dem i en fuktig kökshandduk utan att de nuddar varandra fram till servering.