155
KRONOR
En av Venetos allra mest berömda vinfamiljer heter Allegrini och vinkändiskapet är givetvis ingen slump. Man har sedan 1500-talet haft stort inflytande i regionen och det har man än idag med sina personliga viner av högsta kvalitet. Familjens Valpolicella Superiore 2019 är inget undantag från den regeln och i blenden hittar vi 70% Corvina Veronese, 25% Rondinella och 5% av den mindre kända druvan Oseleta. På 280 meters höjd över havet återfinns en varierad jordmån med inslag av både lera och kalk, något som ger vinet en piggare karaktär än många andra viner från området. Efter pressning och jäsning lagras vinet i 12 månader på lika dela slavonsk ek och franska barriquer. I glaset bjuds vi på ett vin med elegans och koncentrerad frukt med fokus på röda bär. Frukten flankeras en lätt kryddighet och fina cedertoner. Vinet gör sig utmärkt på egen hand men passar ypperligt bra till typiskt italienska rätter. Swedishfoodie har tagit sig tiden att göra en egen pesto och vi kan varmt rekommendera dig att göra det samma!
Här har vi en härlig variant på klassiska Spagetti Carbonara,...
Till recept