379
KRONOR
Detta välgjorda och kraftfulla röda vin kommer från ett av Spaniens främsta ursprung – den lilla och mycket exklusiva bergsregionen Ribera del Duero. Här är det tempranillo som står i fokus och druvorna odlas på sluttningar belägna 900 meter över havet. Skörden sker uteslutande för hand och druvorna genomgår därefter en noggrann selektering. Det färdiga vinet har lagrats 12–14 månader på en kombination av fransk och amerikansk ek, vilket bidrar med extra struktur och komplexitet. Den nyanserade doften presenterar tydliga inslag av mörk frukt, cederträ, charkuterier, läder och en inbjudande kryddighet med subtila hintar av viol. Smaken är fyllig och balanserad med en hög syra och markerade tanniner. Det hela mynnar ut i en lång eftersmak som lämnar ett imponerande helhetsintryck. Ett utpräglat matvin som passar särskilt bra till eleganta kötträtter av lamm, nöt och vilt eller till långlagrade hårdostar och charkuterier. Vinet är redo att avnjutas redan nu, men kan utan problem lagras i ytterligare 10 år. Flaskan finns i beställningssortimentet och prissänks nu från 405 kronor till 379 kronor.
Regionens höga altitud medför stora temperaturskillnader mellan dag och natt, vilket innebär att druvorna åtnjuter mycket sol dagtid följt av önskvärd svalka nattetid. Frukten tillåts mogna fullt ut samtidigt som den friska syran bevaras, vilket ger en fenolisk mognad med perfekt balans mellan fruktsocker, syror och tanniner. De karga jordarna och gamla vinstockarna ger dessutom skördar med färre och mer koncentrerade druvor. Med andra ord, perfekta förutsättningar för att skapa kvalitetsviner i världsklass.
Rätt tillagat lamm kan vara det bästa köttet i världen...
Till recept