699
KRONOR
Druvorna till Borgognos Barolo Riserva är noga utvalda från vingårdarna Liste, Cannubi, Cannubi San Lorenzo, Fossati och San Pietro delle Viole. Vingårdslägena är bland de bästa i Barolo, regionen med den unika terroiren som ger extraordinära viner. Efter pressning och fermentering får vinet utvecklas i nästan 7 år, först i ekfat och sedan på flaska. Vinet, som du gärna får lagra länge, funkar även bra till höstens kraftigare rätter redan nu. Glöm i så fall inte att dekantera vinet för att få fram den fantastiska doften, som är rik på kryddor och mörk frukt. De eleganta tanninerna bidrar tillsammans med mörk frukt, choklad och fat till en minst sagt komplex smakbild. Den långa eftersmaken bjuder direkt in till nästa klunk. Ett stort vin som detta väljer vi att para ihop med en tryffelbomb tillagad av Swedishfoodie. Faller inte den i dig i smaken så tänk mat med rika smaker, gärna kött som hjälper till att runda av tanninerna! En kul detalj är att flaskan har en speciell etikett framtagen enbart för den svenska marknaden.
Dessa små godsaker är goda! Ett tips är att göra...
Till recept