Cascina Massara Barolo - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

329

KRONOR

Cascina Massara Barolo

Jag accepterar villkoren

Cascina Massara Barolo

Ett oerhört lagringsdugligt vin som med all säkerhet kommer att utvecklas fantastiskt i källaren, samtidigt gör den generösa fruktigheten att vinet kan avnjutas redan idag. Cascina Massara använder bara sina egna druvor och huvuddelen kommer från Massara cru, ett läge som utmärker sig för lite mjukare och fruktigare Nebbiolo. Urvalet av druvor har gjorts för att kombinera egenskaperna hos vinrankornas olika lägen, med mjukheten i tanninerna från Massara och fylligheten från Monvegliero. Vinet lagras efter vinfieringen i 36 månader på stora slavonska ekfat innan det buteljeras och flyttar in i vinkällaren hos Cascina Massara. Färgen är granatäpple-röd med lätt orangea inslag. Doften är underbar och växer sig stor när du snurrar på kupan och doftar vidare. Rosor i full blom blandas med körsbär, nypon och en fin pepprighet. Smaken är lång och förvånansvärt fruktig för att vara Barolo. Körsbär och röda vinbär blandas finstämda tanniner. Då denna Barolo har lite mer fruktighet och tonerna av röda bär passar den perfekt till krämiga svamprätter. Servera vinet lätt kyld, cirka 18 grader är perfekt.

  • Ursprung: Piemonte, Italien
  • Art nr: 72640
  • Produkttyp: Rött vin
  • Passar till: Kötträtter
  • Volym: 750 ml
  • Sockerhalt: <0,3 g/100 ml
  • Druva: Nebbiolo
  • Årgång: 2018
  • Alkoholhalt: 14,5%
  • Pris: 329 kr
  • Lagringsbarhet: 2024-2036
  • Förslutning: Naturkork

Recept till vinet

Kanske världens godaste kroketter!

Kroketter med pulled pork, chilimajonnäs, picklad rödlök och koriander. Supersmaskigt...

Till recept