Cascina Massara Barolo del Comune di Verduno - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

329

KRONOR

Cascina Massara Barolo del Comune di Verduno

Jag accepterar villkoren

Cascina Massara Barolo del Comune di Verduno

Druvorna till detta vin handskördas från tre olika kullar i Barolo: Massara, Castagni och Neirane, alla belägna i kommunen Verduno. Urvalet har gjorts för att kombinera lägenas unika egenskaper – frukten och mjukheten från Massara, robustheten från Castagni och tanninerna från Neirare. Efter vinifiering lagrades vinet i tre år på stora slavonska ekfat om 10000 liter, innan det buteljerades och flyttade in i vinkällaren hos Cascina Massara. Resultatet är en oerhört lagringsduglig Barolo som med all säkerhet kommer att utvecklas fantastiskt i källaren under de kommande 15 åren. Samtidigt gör den generösa fruktigheten att vinet kan avnjutas redan idag.

Färgen är vackert granatäpple-röd med lätt orangea inslag. Den intensiva doften, som växer sig större i takt med att du snurrar kupan, bjuder på rosor i full blom, körsbär, röda vinbär, nypon och en fin pepprighet i avslutningen. Smaken är förvånansvärt fruktig för att vara Barolo, men med den karaktäristiska syran och strävheten närvarande. Tack vare den generösa frukten och tonerna av röda bär passar den perfekt till eleganta kötträtter av vilt eller lamm. Även krämiga pastarätter och risotto, gärna med inslag av svamp eller tryffel, är givna val. Serveras med fördel lätt kylt, vid cirka 18 grader, i stor kupa.

  • Ursprung: Barolo, Piemonte, Italien
  • Art nr: 72640
  • Produkttyp: Rött vin
  • Passar till: Vilt, lamm, krämiga pastarätter, svamp, tryffel
  • Volym: 750 ml
  • Sockerhalt: <0,3 g/100 ml
  • Druva: Nebbiolo
  • Årgång: 2019
  • Alkoholhalt: 14,5%
  • Pris: 329 kr
  • Lagringsbarhet: 2025-2038
  • Förslutning: Naturkork

Recept till vinet

Lammracks med tomatrisotto, semitorkade körsbärstomater, rostad schalottenlök och rosmarin!

Saftigt, mört och fullpackad med en massa god smak!

Till recept