199
KRONOR
Vanligtvis rekommenderas Amarone till lagrade hårdostar men tack vare de höga smakerna du lätt kan få fram i en Spagetti Bolognese så passar de båda utmärkt tillsammans! Castelmare Amarone produceras av Cantina Valpolicella Negrar, ett kooperativ av vinbönder som uppmuntras att odla sina druvor med maximal respekt för miljön. Castelmare Amarone är ett vin du inte lagrar en längre tid utan konsumerar och gärna till en bit mat med höga smaker. Både doft och smak har de klassiska Amaronemarkörer såsom kryddighet, mörka bär, torkad frukt och fat. En lätt restsötma från de torkade druvorna hjälper till att höja smakerna i denna mycket stabila representant för stilen. Druvorna torkas under 120 dagar följt av jäsning och kallmaceration och vinet lagras 18 månader på franska ekfat från Allier och Never. Innan det är dags att inta middagen så rekommenderar vi att du dekanterar vinet i minst en timme. Kul detalj är att producenten har en särskild plats i historien om Valpolicella då det äldsta kända exemplaret av Amarone som finns bevarat är från Cantina Valpolicella Negrar.
En underbart god maträtt som verkligen lyfts en nivå tack...
Till recept