Casteloro Ripasso Superiore - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

139

KRONOR

Casteloro Ripasso Superiore

Jag accepterar villkoren

Casteloro Ripasso Superiore

Druvorna till Casteloro Ripasso Superiore kommer från vingårdar i Val di Negrar, en av sju kommuner i Valpolicella som får producera Ripasso. Området är känt för sina eleganta, strama och välstrukturerade viner. Vinet görs av ekologiska druvor som får jäsa en andra gång med skalen från Amarone-druvor för att ge ökad smak, fyllighet och kraft. Ekologiska odlingar är sällsynta i Valpolicella på grund av det fuktiga bergsklimatet, därför är det extra kul med ekologisk Ripasso Superiore som nu lanseras för svenska vinkonsumenter. Beteckningen Superiore innebär förstklassiga druvor i kombination med extra lång lagring. Casteloro lagras hela 18 månader, varav 12 på ekfat. I doften bjuder vinet på mörk, torkad frukt, färska örter, choklad och fat. Smaken är givmild och djup i kombinationen en friskhet som gör vinet utmärkt till höstens grytor.

  • Ursprung:Veneto, Italien
  • Art nr:52568
  • Produkttyp:Rött vin
  • Passar till:Kötträtter
  • Volym:750 ml
  • Sockerhalt:0,7 g/100 ml
  • Druva:Corvina, Corvinone, Rondinella
  • Årgång:2019
  • Alkoholhalt:13,5%
  • Pris:139 kr
  • Lagringsbarhet:2023-2027
  • Förslutning:Naturkork

Recept till vinet

Pasta al ragu med buffelmozzarella!

Pappardelle med långkokt ragu på högrev, buffelmozzarella, parmesan och persilja. Att byta ut köttfärs till...

Till recept