139
KRONOR
Druvorna till Casteloro Ripasso Superiore kommer från vingårdar i Val di Negrar, en av sju kommuner i Valpolicella som får producera Ripasso. Området är känt för sina eleganta, strama och välstrukturerade viner. Vinet görs av ekologiska druvor som får jäsa en andra gång med skalen från Amarone-druvor för att ge ökad smak, fyllighet och kraft. Ekologiska odlingar är sällsynta i Valpolicella på grund av det fuktiga bergsklimatet, därför är det extra kul med ekologisk Ripasso Superiore som nu lanseras för svenska vinkonsumenter. Beteckningen Superiore innebär förstklassiga druvor i kombination med extra lång lagring. Casteloro lagras hela 18 månader, varav 12 på ekfat. I doften bjuder vinet på mörk, torkad frukt, färska örter, choklad och fat. Smaken är givmild och djup i kombinationen en friskhet som gör vinet utmärkt till höstens grytor.
Pappardelle med långkokt ragu på högrev, buffelmozzarella, parmesan och persilja. Att byta ut köttfärs till...
Till recept