La Robínía Prosecco Rosé Extra Dry - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

109

KRONOR

La Robínía Prosecco Rosé Extra Dry

Jag accepterar villkoren

La Robínía Prosecco Rosé Extra Dry

La Robínía Prosecco Rosé framställs genom en andra jäsning under 60 dagar i tank av ett stilla vin gjort på gleradruvor. 15% Pinot noir tillsätts i vinet vilket ger den läckert ljusrosa färgen. Extra dry betyder att vinet har en sockerhalt om 12-17 gram/liter, i detta fall är det 15 g/l. Varumärket La Robínía lanserades redan år 2000 på Systembolaget och deras ljusa prosecco är en av de mest hyllade på den svenska marknaden. Sedan en tid tillbaka är det tillåtet att producera Prosecco Rosé och nu lanseras alltså denna efterlängtade rosé-variant!

Doft och smak är torr, frisk och fruktig med inslag av citrus, hallon, smultron samt persika. Serveras vid 8-10°C till fisk & skaldjur, sushi, sallader, primörer eller som en fräsch aperitif. Ett riktigt allround-bubbel som passar perfekt till både fördrink och middag.

Levereras i lyxig cellofanplast vilket gör den till en utmärkt present!

  • Ursprung: Veneto, Italien
  • Art nr: 50275
  • Produkttyp: Mousserande rosévin
  • Passar till: Fisk & skaldjur
  • Volym: 750 ml
  • Sockerhalt: 1,3 g/100 ml
  • Druva: Chardonnay, Pinot Noir
  • Årgång: 2020
  • Alkoholhalt: 11%
  • Pris: 109 kr
  • Lagringsbarhet: 2024-2027
  • Förslutning: Naturkork

Recept till vinet

La Robínía Prosecco Rosé Extra Dry

La Robínía Prosecco Rosé framställs genom en andra jäsning under...

Till recept