109
KRONOR
La Robínía Prosecco Rosé framställs genom en andra jäsning under 60 dagar i tank av ett stilla vin gjort på gleradruvor. 15% Pinot noir tillsätts i vinet vilket ger den läckert ljusrosa färgen. Extra dry betyder att vinet har en sockerhalt om 12-17 gram/liter, i detta fall är det 13 g/l. Varumärket La Robínía lanserades redan år 2000 på Systembolaget och deras ljusa prosecco är en av de mest hyllade på den svenska marknaden. Sedan en tid tillbaka är det tillåtet att producera Prosecco Rosé och nu lanseras alltså denna efterlängtade rosé-variant!
Doft och smak är torr, frisk och fruktig med inslag av citrus, hallon, smultron samt persika. Serveras vid 8-10°C till fisk & skaldjur, sushi, sallader, primörer eller som en fräsch aperitif. Ett riktigt allround-bubbel som passar perfekt till både fördrink och middag.
Lägg upp allting på skivor av rostad baguette och njut....
Till recept