99
KRONOR
Han har utsetts till kockarnas kock hela tre gånger och försvarade sin Guide Michelin-stjärna på sin restaurang under ett helt decennium. Att Leif Mannerström kan det här med smaker och kvalitet är ingen underdrift, det har varit en röd tråd och självklarhet under hela hans 60-åriga(!) karriär.
Druvorna skördas för hand från vingårdar med en snittålder överstigande 30 år. Grenache druvorna kommer från Ardeché, Syrah och Mourvèdre från nordöstra delarna av Gard. Skalmaceration under ca 30 dagar för att ge vinet extra kraft och djup, därefter har vinet lagrats i mer än 14 månader på cementtankar innan en mjuk filtrering. Vinet är mycket generöst och mustigt med inslag av mörka bär samt kryddor och svartpeppar. Vinet har en bra längd och härlig fruktsyra som gör det till ett perfekt vin till entrecôte och bearnaise. Detta kommer att passa perfekt till sensommarens grillkvällar!
Karamelliserad lök, smält cheddar, tryffelmajo, silverlök, krispig sallad, inlagd gurka,...
Till recept