Mandrarossa Cavadiserpe - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

169

KRONOR

Mandrarossa Cavadiserpe

Jag accepterar villkoren

Mandrarossa Cavadiserpe

Mandrarossa Cavadiserpe från ett av Siciliens ledande vinkooperativ Settelsoli är en något oväntad blend av 60% merlot och 40% alicante bouchet en till stor del lokal druva.

Detta hyllade vin har en tilltalande djupröd färg och en behaglig doft av röda vinbär, blåbär och snarare torkade örter än färska diton. Smaken är snyggt koncentrerad och framstår väl balanserad i förhållande till doften. Mogna plommon samsas med en finstämd kryddighet med inslag av lakrits. Eftersmaken bjuder på elegant ek som kommer sig av de 6 månaderna månaderna på franska ekfat tillsammans och lätta, eleganta tanniner.

Vinet är såklart förträffligt till kötträtter med lagom mycket smak och därför har Swedishfoodie valt att laga en Ragu al Penne som lagom till höstens intåg känns helt rätt. Vinet kan du dekantera och dricka nu men det utvecklas ytterligare vid lagring, i upp till 5 år. När du dricker det så gör det gärna lite lätt kylt, runt 16-18°C. Att den sicilianska vinindustrin på senare år flyttat fram sina positioner står klart efter att ha provat detta vin som tilldelats högsta betyg i den klassiska vinguiden Gambero Rosso. Det är ju faktiskt lite extra kul att dricka ett bra vin utan att vara beredd på det!

  • Ursprung:Sicilien, Italien
  • Art nr:73761
  • Produkttyp:Rött vin
  • Passar till:Smakrika kötträtter
  • Volym:750 ml
  • Druva:Merlot, Alicante Bouchet
  • Årgång:2019
  • Alkoholhalt:13,4%
  • Pris:169 kr
  • Lagringsbarhet:2023-2028
  • Förslutning:Naturkork

Recept till vinet

Klassisk Stake Frites

Kött, pommes, fräsch sallad och en klick hemslagen bearnaisesås – det är inte mycket...

Till recept