Mas Janeil Le Petit Pas - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

129

KRONOR

Mas Janeil Le Petit Pas

Jag accepterar villkoren

Mas Janeil Le Petit Pas

Intensiv och elegant doft av mörka bär och med florala inslag och kryddiga toner. Smaken är medelfyllig och välbalanserad med drag av björnbär och jordgubbar samt en aning vanilj toppat med en fin kryddighet. Druvorna är handskördade och en del av vinet har vilat på fat i tio månader för ökad komplexitet, medan resten lagrats i cementtankar för att bevara den fina fruktigheten och inslaget av ”garrigue”, den kryddiga undervegetationen i Côtes de Roussillon. Vinet är underbart gott nu, men utvecklas ytterligare med lagring upp mot fem år. Passar utmärkt till rätter av nöt, lamm eller gris och till mogna hårdostar. Egendomen Mas Janeil, utanför staden Maury, fångade François Lurtons intresse redan för femton år sedan då han insåg markens utomordentliga potential och började göra vin där. År 2009 fick han chansen att köpa egendomen på 24 hektar och slog till direkt. Kombinationen av perfekt mikroklimat, mineralrik jordmån med skiffer och krita och gamla vinstockar ger förutsättningar att skapa lysande röda viner! Njut till en riktigt bra bit kött, varför inte prova receptet nedan?

  • Ursprung: Roussillon-Villages, Frankrike
  • Art nr: 79687
  • Produkttyp: Rött vin
  • Passar till: Kötträtter
  • Volym: 750 ml
  • Sockerhalt: <0,3 g/100 ml
  • Druva: Syrah, Grenache, Carignan, Mourvèdre
  • Årgång: 2023
  • Alkoholhalt: 13,5%
  • Pris: 129 kr
  • Lagringsbarhet: 2024-2027
  • Förslutning: Naturkork

Recept till vinet

Svensk hängmörad oxfilé

Oxfilé tournedos med rödvinssås, rostad vitlöks- och potatispuré, bränd bräserad...

Till recept