Mas Louise - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

119

KRONOR

Mas Louise

Jag accepterar villkoren

Mas Louise

Domaine Duseigneur grundades av Jean Duseigneur 1967 och förfogar över 35 hektar av Rhônedalens bästa vingårdslägen. Redan från start har inriktningen varit att göra vin i samklang med naturen – ekologiskt odlat och helt fritt från kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Idag sköts verksamheten av sonen Bernard tillsammans med den välkände vinprofilen Philippe Faure-Brac, som vunnit den ärofyllda titeln ”Världens bästa sommelier.”

Karaktären är fruktig med en kryddig doft och inslag av mörka körsbär, hallon samt en finstämd ton av örtkryddor och lakrits. Smaken är generös, fruktig och kryddig med välbalanserad syra, samt inslag av skogsbär, plommon, svartpeppar och lakrits. Druvblandningen består av Grenache och Syrah, som vinifieras var för sig i temperaturkontrollerade tankar och får jäsa med hjälp av den naturliga jästen. Vinet filtreras lätt innan buteljering och passar utmärkt till rätter av kyckling, lamm eller nötkött! Njut gärna av Mas Louise lätt kylt i en stor kupa.

  • Ursprung: Rhonedalen, Frankrike
  • Art nr: 6470
  • Produkttyp: Rött vin
  • Passar till: Kötträtter
  • Volym: 750 ml
  • Sockerhalt: <0,3 g/100 ml
  • Druva: Grenache, Syrah
  • Årgång: 2023
  • Alkoholhalt: 14%
  • Pris: 119 kr
  • Lagringsbarhet: 2024-2026
  • Förslutning: Skruvkapsyl

Recept till vinet

Gratinerad pannbiff med lök, rödvinsssky och rostad potatis

En husmansklassiker som alltid går hem, utsökt såväl till vardag...

Till recept