Mas Louise - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

119

KRONOR

Mas Louise

Jag accepterar villkoren

Mas Louise

Domaine Duseigneur grundades av Jean Duseigneur 1967 och förfogar över 35 hektar av Rhônedalens bästa vingårdlägen. Redan från start har inriktningen varit att göra vin i samklang med naturen – det vill säga ekologiskt odlat och helt fria från kemiska bekämpningsmedel och konstgödning. I dag är det sonen Bernard som sköter verksamheten tillsammans med den välkände vinprofilen Philippe Faure-Brac som vunnit den ärofyllda titeln ”Världens bäste sommelier”.

Karaktären är fruktig, med kryddig doft och inslag av mörka körsbär, hallon och en finstämd ton av örtkryddor och lakrits. Smaken är generös, fruktig och kryddig med välbalanserad syra, inslag av skogsbär, plommon, svartpeppar och lakrits. Druvblandningen består av Grenache och Syrah som vinifieras var och en för sig i temperaturkontrollerade tankar och får jäsa med enbart med hjälp av den naturliga jästen. Vinet filtreras lätt innan buteljering och passar ypperligt bra till rätter av kyckling, lamm- eller nötkött! Njut Mas Louise svalt i en rejäl kupa.

  • Ursprung:Rhonedalen, Frankrike
  • Art nr:6470
  • Produkttyp:Rött vin
  • Passar till:Kötträtter
  • Volym:750 ml
  • Sockerhalt:<0,3 g/100 ml
  • Druva:Grenache, Syrah
  • Årgång:2021
  • Alkoholhalt:14%
  • Pris:119 kr
  • Lagringsbarhet:2023-2026
  • Förslutning:Skruvkapsyl

Recept till vinet

Grillad oxfilé med stekt potatis, ört- och vitlökssmör, rödvinssky och smörstekt sparris!

Till recept