949
KRONOR
Efter att de högkvalitativa druvorna torkats, pressats och jäst fick vinet mogna i 24 månader på både stora och små ekfat med ytterligare 4 månader på flaska. Masi Costasera är ett kraftfullt och komplext vin med doft av torkad frukt och lätta balsamicotoner. I munnen är vinet fylligt med en pigg syra och smak av mogna körsbär, choklad och kanel. Finishen är strukturerad med eleganta tanniner och generös i sin längd. Detta är ett utmärkt exempel på en Amarone av det torrare slaget. Är du förtjust i mognadstoner så kan vinet, med rätt lagring, sparas i upp till 30 år. Att vinet kommer på magnum är bara positivt, både när den lagras och när det blivit dags att dricka!
Masi har drivits av familjen Boscaini under många generationer. Namnet kommer från Vaio del Masi, en vingård i Valpolicella som familjen köpte under slutet av 1700-talet. Firman drivs idag av Sandro Boscaini och hans familj. Namnet Costasera betyder ”sluttning i kvällssol”.
En underbart god maträtt som verkligen lyfts en nivå tack...
Till recept