119
KRONOR
FYND!
Jenny Asplund, Vinbörsen 2023
Från populära producenten Meinklang kommer denna nyhet i form av Österrikes egen flaggdruva – grüner veltliner. Detta naturvin är biodynamiskt odlat och besitter alla de karaktärsdrag man kan förvänta sig av en druvtypisk grüner veltliner. Vinet har en hög men balanserad syra och bjuder på inslag av gröna äpplen, päron och nektarin som samspelar med friska citrustoner. I avslutningen dyker kryddiga hintar av färska örter upp följt av den karakteristiska vitpepprigheten. Ett mycket livligt vin som balanserar frukt, kryddor och syra på ett ypperligt vis. Matcha till rätter av fisk och skaldjur, schnitzel av fågel eller fläsk eller till säsongens primörer såsom sparris. Varför inte testa Swedishfoodie’s ljuvliga recept på abborre med rostad blomkål?
Producenten Meinklang har sitt säte i Burgenland som är den näst största vinregionen i Österrike. Gården drivs enligt biodynamiska principer och är Demeter-certifierad vilket innebär att produktionen sker i samspel med naturen. Utöver vintillverkning sysslar man även med boskapshållning och fruktodling med fokus på att främja mångfald mellan såväl djur som växter.
Kalvschnitzel med kapris- och persiljesmör, pepparrot, tunt skivad råstekt potatis...
Till recept