139
KRONOR
Äntligen har världens främste champagne-expert Richard Juhlin tagit saken i egna händer och lanserat ett bubbel. Vinet är ett Blanc de Blancs från Limoux i södra Frankrike, platsen som sägs vara ground zero för det mousserande vinet på 1500-talet. Till vinet har Swedishfoodie lagat en läcker rätt som är ett måste om du gillar pilgrimsmusslor och brynt smör!
Efter att ha provat över 11 000 olika champagner och blivit dubbad riddare av Champagne kan man lugnt säga att Richard Juhlin kan det här med mousserande vin. I sökandet efter en egen produkt fann han vingårdarna runt staden Limoux i södra Frankrike. Detta bubbel är tillverkat enligt den traditionella metoden med en andra jäsning på flaska i 12 månader. Blanc de Blancs innebär, precis som i Champagne, att vinet görs på 100% Chardonnay-druvor. Detta ger ett friskt och torrt mousserande vin som samtidigt är rejält elegant med en läcker mousse. Doft och smak bjuder på inslag av äpplen, brioche och grillad citron. Passar perfekt till veckans supersmarriga recept på pilgrimsmussla. Tipset är att byta ut den klassiska champagneflöjten och dricka vinet ur ett vitvinsglas för att maximera doft- och smakupplevelsen!
Lyxa till fördrinken med denna stiliga och smakrika chipsbricka. Enkel...
Till recept