Roncier Rouge - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

116

KRONOR

Roncier Rouge

Jag accepterar villkoren

Roncier Rouge

Familjefirman Maison L. Tramier & Fils startade år 1842 och har sitt säte i Mercurey, Bourgogne. Utgångspunkten för produktionen är en strävan efter att erbjuda noggrant utvalda viner som presenterar kvalitet och värde för pengarna samt en stark identitetskänsla. Efter avstjälkning krossas druvorna och läggs i termoreglerade rostfria stålkar för maceration. Några dagar efter att alkoholjäsningen tagit fart separeras druvmusten från skalmassan och vinet får vila en tid på jästfällningen för att stabiliseras. Inga ekfat har använts i processen, detta för att bevara de generöst fruktiga aromerna.

Roncier rouge lanserades första gången på 1960-talet och har sedan dess etablerat ett stabilt rykte av hög och jämn kvalitet till ett utmärkt pris. Vinet är lätt och elegant med extraordinär fräschör tack vare den pigga syran. Doften bjuder på intensiva aromer av mogna röda bär och en finstämd kryddighet. Pinot noir dominerar smakbilden med koncentrerade inslag av skogshallon, jordgubbar och körsbär som sammanflätas med smidiga tanniner och ger vinet ett balanserat helhetsintryck och en välstrukturerad finish. Servera gärna lätt kylt till delikatesser som hårdostar och chark, lättare kycklingrätter eller varför inte till grillade hamburgare?

  • Ursprung: Frankrike
  • Art nr: 55467
  • Produkttyp: Rött vin
  • Passar till: Lättare kötträtter
  • Volym: 750 ml
  • Sockerhalt: <0,3 g/100 ml
  • Druva: Pinot Noir, Gamay
  • Årgång: N/A
  • Alkoholhalt: 12,5%
  • Pris: 116 kr
  • Lagringsbarhet: 2024-2025
  • Förslutning: Naturkork

Recept till vinet

Krispiga mini-toasts med Brie de Meaux, Iberico-skinka och tryffel! Supergoda munsbitar innan middagen eller som förrätt!

Dessa små godsaker är goda! Ett tips är att göra...

Till recept