319
KRONOR
Lagringsbart, kraftfullt och matvänligt är de tre viktigaste ledorden för Rust en Vrede Estate. Dekantera och drick nu till mat med rejäla smaker eller lägg undan i 15 år utan problem! Eller ge bort till någon som verkligen uppskattar riktigt bra röda viner.
Rust en Vrede Estate är enligt vinmakaren Coenie Snyman ”kärnan i allt vi gör”. Estate har vid hela fyra tillfällen kommit med på Wine Spectators lista över världens 100 bästa viner. Vinet produceras på druvor uteslutande från egna vingårdar och består av Cabernet Sauvignon, Syrah och Merlot. De olika druvsorterna vinifieras separat och blandas sedan med målet att hitta det optimala uttrycket för den specifika årgången. Vinet har lagrats i 22 månader på franska ekfat, varav 40% nya och resterande 1–2 år gamla. Resultatet är välstrukturerat och kraftfullt med fokus på fruktintensitet och tanniner från både fat och druvor. Doften är stor med rostade fat, mörka bär, choklad och tobak. Smaken bjuder på blåbär, svartvinbär, choklad och fat som gifts ihop i en lång finish. Det här är ett vin som bara kommer att bli bättre och bättre med lagring!
En spansk måltid fullpackad med goda smaker – utmärkt att...
Till recept