139
KRONOR
Detta vin är något så trevligt som en klassisk bordeauxblend från Stellenbosch i Sydafrika. Bakom vinet står ägaren till ikoniska Rust en Vrede och fyndstämplade Stellenbsoch Reserve 2020 påminner av naturliga skäl om en fransk bordeaux men med en mer modest prislapp. Dessutom passar vinet alldeles ypperligt till Swedishfoodies kantarelltoast!
Druvorna kommer från vingårdar i Stellenbosch belägna i Simonsberg, Devon Valley och Heldeberg. Splitten i blenden är 70% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot, 6% Petit Verdot, 6% Cabernet Franc och 3% Malbec. Med andra ord, alla de klassiska bordeauxdruvorna. Vinet jäser i öppna ståltankar, sedan lagras 40% av vinet på franska ekfat i 18 månader. Doften är fruktig och nyanserad med karaktär från fatet och toner av cederträ, svarta vinbär, plommon, espresso och örter. Smaken är även den fruktig och nyanserad med tydlig fatkaraktär med inslag av svarta vinbär, plommon, kaffe och örter. Tanninerna är finstämda och faktum är att vinet är påtagligt mer elegant än vad doften hintar om. Drick vinet lätt kylt till Swedishfoodies grymma kantarelltoast!
Västerbottenost, tallegio, persilja och smörstekta kantareller är det perfekta tilltugget. Har du inte just kantareller...
Till recept