139
KRONOR
”Bäst i prisklassen, Tareq Taylor Pinot Noir!”
– Karl-Emil Danielsson, Vinhyllan, 2023
BRA KÖP!
– Jenny Asplund, Vinbörsen 2023
”Prisvärt”
– Munskänkarna, 2023
4 av 5!
– Boxtoppen, 2023
Tareq Taylor är den erfarne kocken som under sin långa karriär utvecklat stora kunskaper när det kommer till mat och vin i kombination. En kunskap han visar prov på i sin egen vinserie som andas kvalitet och noggrannhet. Tidigare har han släppt en riesling och en crémant de Loire under eget namn, näst på tur är ett rött vin gjort på den nobla druvan Pinot Noir. Denna franska Pinot är mjuk och bärig i stilen, med frisk syra och lena tanniner som ger vinet fin struktur. Både doft och smak bjuder på generösa inslag av mogna jordgubbar, skogshallon, körsbär och lingon som binds ihop av en inbjudande kryddighet och hintar av färska örter i avslutningen. Ett utmärkt matvin som med fördel avnjuts lätt kylt i stor kupa för att få ut så mycket som möjligt av de finstämda aromerna.
– Pinot Noir är en av mina favoritdruvor och därför känns det extra kul att lansera min egna Pinot Noir Cuvée 1.3.6. För mig var det viktigt att ta fram ett vin som går att avnjuta som aperitif men som även går att matcha väl till mat, där en Pinot Noir passar bra till både kött, fisk och vegetariska rätter, säger Tareq Taylor.
Ljuvlig pastarätt med skogens smaker i fokus, utmärkt under höstens...
Till recept