The Butcher Pinot Noir Magnum - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

349

KRONOR

The Butcher Pinot Noir Magnum

Jag accepterar villkoren

The Butcher Pinot Noir Magnum

Hans Schwarz är slaktaren som sadlat om till vinproducent och med den äran! Tillsammans med den legendariska vinmakaren Alois Kracher har man skapat hyllade The Butcher Pinot Noir. Ett tips är att kyla ner vinet till 14-16°C och dricka vinet till den heta pastan vi rekommenderar längre ner på sidan. Om du vill spara vinet så är magnumformatet utmärkt att lägga undan i 5 år för ytterligare mognadstoner!

Familjen Schwarz har odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland i många generationer. Utöver en liten hobbyproduktion för eget bruk så har druvorna sålts till det lokala kooperativet. 1994 kom Hans Schwarz i kontakt med Alois Kracher, en av Österrikes främsta vinmakare, som efter att ha fått prova Schwarz eget vin övertalade Hans att producera vin under eget namn. Vinet har en generös pinot-fruktig doft med inslag av hallon, körsbär, örter och fat och smaken är fruktig och nyanserad med toner av hallon, körsbär, jordgubbar, nejlika och fat. Syran är frisk och balanserar den generösa frukten, de mjuka tanninerna mynnar ut i ett långt, elegant avslut. Drick vinet kylt till mat eller spara i några år!

  • Ursprung: Burgenland, Österrike
  • Art nr: 70521
  • Produkttyp: Rött vin
  • Passar till: Lättare kötträtter, fågel
  • Volym: 1500 ml
  • Sockerhalt: <0,3 g/100 ml
  • Druva: Pinot Noir
  • Årgång: 2017
  • Alkoholhalt: 13,5%
  • Pris: 349 kr
  • Lagringsbarhet: 2024-2029
  • Förslutning: Naturkork

Recept till vinet

Underbart god och het pappardelle!

För er som inte testat Nduja så har ni har...

Till recept