The Butcher Pinot Noir - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

169

KRONOR

The Butcher Pinot Noir

Jag accepterar villkoren

The Butcher Pinot Noir

Hans Schwarz är slaktaren som sadlade om till vinproducent och gjorde så med den äran! Tillsammans med den legendariska vinmakaren Alois Kracher skapades det hyllade The Butcher Pinot Noir. Ett tips är att kyla ner vinet till 14-16°C och dricka vinet till den heta smakrika maträtten vi rekommenderar längre ner på sidan. Om du vill spara vinet så kan du lägga undan flaskan i 4-5 år för ytterligare mognadstoner!

Familjen Schwarz har odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland i många generationer. Utöver en liten hobbyproduktion för eget bruk så har druvorna sålts till det lokala kooperativet. 1994 kom Hans Schwarz i kontakt med Alois Kracher, en av Österrikes främsta vinmakare, som efter att ha fått prova Schwarz eget vin övertalade Hans att producera vin under eget namn. Vinet har en generös pinot-fruktig doft med inslag av hallon, körsbär, örter och fat och smaken är fruktig och nyanserad med toner av hallon, körsbär, jordgubbar, nejlika och fat. Syran är frisk och balanserar den generösa frukten, de mjuka tanninerna mynnar ut i ett långt, elegant avslut. Drick vinet lätt kylt till mat eller spara i några år!

  • Ursprung: Burgenland, Österrike
  • Art nr: 70521
  • Produkttyp: Rött vin
  • Passar till: Lättare kötträtter, fågel
  • Volym: 750 ml
  • Sockerhalt: <0,3 g/100 ml
  • Druva: Pinot Noir
  • Årgång: 2021
  • Alkoholhalt: 13%
  • Pris: 169 kr
  • Lagringsbarhet: 2024-2029
  • Förslutning: Naturkork

Recept till vinet

Baos med en twist!

Friterade Baos med kalixlöjrom, smetana, rödlök och gräslök! En helt...

Till recept