219
KRONOR
91 poäng
Wine Advocate
91 poäng
Vinous
Detta kraftfulla vin från Maremma, Toscana, är gjort på druvor med hög koncentration av både smakämnen, syra och fruktsocker, vilket innebär att Tirrenico erbjuder exceptionellt bra balans, komplexitet och lagringspotential. Tio år från och med nu är inga som helst problem, det är snarare en fråga om hur du gillar ditt vin, ungt och livligt eller moget och harmoniskt.
Utöver cabernet sauvignon, cabernet franc och petit verdot har vinmakaren Carlo Ferrini valt att använda sig av druvan alicante. Vinet kan ses som ett ovanligt lyckat möte mellan Toscana och Bordeaux med den italienska terroiren och de, till större del, franska druvorna och ekfaten. Vinet lagras nämligen 12 månader på små franska ekfat efter pressning och jäsning. Resultatet är ett vin som tillsammans med rätt typ av mat kan avnjutas redan nu. Smaken är fyllig med toner av svarta vinbär med rostade inslag av mörk choklad och med en eftersmak som håller dig sällskap länge. Vill du dricka vinet nu så förespråkar vi dekantering en stund innan servering för att vinet ska öppna upp sig samt att du väljer rätt typ av mat.
En smakrik och mustig pastarätt som passar perfekt att servera...
Till recept