Tirrenico Marchesi Mazzei - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

219

KRONOR

91 poäng

Wine Advocate

91 poäng

Vinous

Tirrenico Marchesi Mazzei

Jag accepterar villkoren

Tirrenico Marchesi Mazzei

2016 var ett strålande år i Toscana. Tack vare varmt väder och väldigt lite nederbörd så fylldes druvorna med hög koncentration av både fruktsyra och sötma. Det i sin tur har lett till att Tirrenico 2017 har fått en exceptionellt bra balans, komplexitet och lagringspotential. Tio år från och med nu är inga som helst problem, det är snarare en fråga om hur du gillar ditt vin, ungt och livligt eller moget och harmoniskt.

Utöver cabernet sauvignon, cabernet franc och petit verdot har vinmakaren Carlo Ferrini valt att använda sig av druvan alicante. Vinet kan ses som ett ovanligt lyckat möte mellan Toscana och Bordeaux med den italienska terroiren och de, till större del, franska druvorna och ekfaten. Vinet lagras nämligen 12 månader på små franska ekfat efter pressning och jäsning. Resultatet är ett vin som tillsammans med rätt typ av mat kan avnjutas redan nu. Smaken är fyllig med toner av svarta vinbär med rostade inslag av mörk choklad och med en eftersmak som håller dig sällskap länge. Vill du dricka vinet nu så förespråkar vi dekantering en stund innan servering för att vinet ska öppna upp sig samt att du väljer rätt typ av mat.

  • Ursprung: Maremma, Toscana, Italien
  • Art nr: 72939
  • Produkttyp: Rött vin
  • Passar till: Pizza, pasta och kötträtter
  • Volym: 750 ml
  • Sockerhalt: <0,3 g/100 ml
  • Druva: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Alicante
  • Årgång: 2017
  • Alkoholhalt: 14%
  • Pris: 219 kr
  • Lagringsbarhet: 2024-2032
  • Förslutning: Naturkork

Recept till vinet

Tirrenico Marchesi Mazzei

2016 var ett strålande år i Toscana. Tack vare varmt...

Till recept