119
KRONOR
En Ripasso är alltid ett utmärkt alternativ till en Amarone för den som inte uppskattar den fulla kraften de torkade druvorna medför. Genom att låta vinet jäsa en andra gång tillsammans med pressrester från Amarone-produktion blir vinet lättare men absolut inte tunt! I detta fallet bidrar de tre olika druvorna med viktiga delar i det färdiga resultatet. Corvina levererar kropp och struktur och ger vinet sin berömda lagringspotential. Corvinone ger också struktur och en kryddighet som förknippas med vinerna från Valpolicella. Rondinella bidrar framför allt med den djupt röda färgen och är en druva som alltid levererar hög, jämn kvalitet tack vare sin resistens mot mögel och andra sjukdomar i vingården. Både i doft och smak finner vi torkad frukt, plommon och körsbär. I eftersmaken får vi också ta del av generösa fat-toner och en härlig kryddighet. Lägg vinet på lagring eller prova det till en riktigt klassisk Carbonara! Oavsett vad så är en välgjord Ripasso av det här slaget väldigt mycket vin för pengarna.