299
KRONOR
Zolo Black Malbec är ett kraftpaket som också hunnit få några års lagring på flaska hos producenten Fincas Patagonicas. Vinet som görs på druvor som vuxit högt ovan molnen i Anderna har redan hunnit få beröm av flera vinskribenter. Till ett rött vin med tanniner och mörk frukt som detta behöver du såklart en maträtt med tryck i och det har Swedishfoodie ordnat!
Malbec-druvorna till detta vin växer på över 1000 meters höjd i vingården Alto Agrelo. Den höga höjden innebär kalla nätter och varma dagar, något som ger druvor med både fin aromatik och hög intensitet. Chefsvinmakare är Fabián Valenzuela och till sin hjälp har han ingen mindre än Jean Claude Berrouet, med 44 år på legendariska Château Petrus på sitt cv. Vinet lagras hela 18 månader på både nya och gamla ekfat, på såväl franska och amerikanska. Resultatet är ett vin med djupt röd färg med lila inslag. Doft och smak för tankarna till mogen röd frukt som plommon och fikon med fina toner av viol. Mjuka tanniner och lakritstoner i den eleganta eftersmaken. Vinet har legat i vinhusets källare tills nu och är redo att drickas, men kan absolut lagras ytterligare. Dricks lätt kylt i en stor kupa och gärna till en kötträtt med höga smaker!
En rustik och samtidigt elegant kötträtt serverad med stekt potatis...
Till recept